Savjeti za bezbrižne blagdane
22.12.2023.
Autor: A.K.

Savjeti za bezbrižne blagdane

Božićni blagdani, vrijeme su radosti i obiteljskog okupljanja, no mogu imati utjecaj na naše zdravlje, kako fizički, tako i mentalno.

U ovom posebnom izdanju, udružili smo snage s portalom Virtualna ordinacija te istražili kako uživati u blagdanima bez negativnih posljedica na naše tijelo i um.

  •  Psihologija božićnih filmova

Božićni filmovi igraju važnu ulogu u blagdanskom doživljaju. Kako ovi filmovi utječu na naše mentalno zdravlje objasnila nam je psihologinja, naglašavajući važnost emocionalne povezanosti i pozitivnog utjecaja na naše sjećanje.

Utjecaj na mentalno zdravlje

  • Blagdanski kviz o prehrani

Tijekom blagdana, hrana postaje središnji dio okupljanja. Kako bismo uživali u omiljenim jelima, a istovremeno pazili na zdravlje, donosimo zabavan i poučan kviz o prehrani. Pitanja obuhvaćaju aspekte uravnotežene prehrane.

Testirajte znanje

  • Kako se odvija probava?

Poslije obilnih blagdanskih obroka, mnogi primijete promjene u težini i probavi. Dr. Nikola pojašnjava medicinski aspekt procesa probave, ističući važnost pravilnog ponašanja tijekom blagdana.

  • Novogodišnje odluke za zdravlje

Postavljanje ciljeva za iduću godinu često je povezano s poboljšanjem zdravlja. Istražujemo kako postaviti pametne ciljeve s medicinskog stajališta, naglašavajući povezanost između ciljeva, motivacije i mentalnog blagostanja.

Pametniji ciljevi za bolje rezultate

  • Blagdani i detoksifikacija

Nakon blagdanske gozbe, mnogi razmišljaju o detoksu. U ovom članku, razbijamo mitove o detoksu, pružamo medicinske informacije o prirodnom procesu detoksifikacije tijela te nudimo savjete o očuvanju zdravlja bez potrebe za skupim preparatima.

Što je zapravo detox?

Povezani članci

Jačanje specijalističke skrbi na razini primarne zdravstvene zaštite

Jačanje specijalističke skrbi na razini pr...

20.02.2024.
Autor: Ino Protrka, dr. med., spec. obiteljske medicine, Dom zdravlja Zagreb – Centar 
Rezultati preventivnih pregleda u 5 hrvatskih županija

Rezultati preventivnih pregleda u 5 hrvats...

24.11.2023.
Autor: A.K.
'Sigurno bi broj, ne samo oboljelih, već i umrlih od bolesti COVID-19 bio značajno veći da se nisu uvele mjere suzbijanja širenja zaraze'

'Sigurno bi broj, ne samo oboljelih, već i...

14.11.2023.
Autor: A.K.
Među prvima u EU: Hrvatska pokreće program ranog otkrivanja raka prostate

Među prvima u EU: Hrvatska pokreće program...

07.11.2023.
Autor: A.K.