Pogledajte poruke primatelja krvi
13.06.2024.
Autor: A.K.

Pogledajte poruke primatelja krvi

U povodu kampanje povodom Svjetskog dana darivatelja krvi, snimljen je promotivni video s primateljima krvi.

Ovogodišnja globalna kampanja nosi slogan “20 godina obilježavanja Svjetskog dana darivatelja krvi – 14. lipnja 2024. Hvala vam darivatelji krvi” te obilježava veliki utjecaj koje je davalaštvo krvi imalo na živote oboljelih osoba, ali i samih davatelja.

Ključnu ulogu u promociji i edukaciji o važnosti darivanja krvi, imate vi - zdravstveni radnici djelujući kao edukatori, savjetnici i zagovornici. Koristeći svoje medicinsko znanje i iskustvo informirate javnost o kritičnoj potrebi za krvnim proizvodima u liječenju raznih medicinskih stanja, uključujući traume, operacije, anemiju, te bolesti poput leukemije. Nadalje, cilj je kontinuirano educirati zajednicu o postupku darivanja krvi, sigurnosnim protokolima i prednostima za darivatelje, uključujući mogućnost besplatnog zdravstvenog pregleda. Isto tako i objašnjavajući medicinske indikacije i kontraindikacije za darivanje krvi, smanjiti strahove i nesporazume.

Iako medicina napreduje iz dana u dan, zamjena za ljudsku krvi ne postoji. Jedini način da se zadovolji potreba za krvlju je darivanje od zdravih pojedinaca. Redoviti darivatelji krvi pomažu u održavanju stabilne zalihe krvi, što je ključno za kontinuiranu i hitnu medicinsku skrb.

Zato je dvadeseta obljetnica Svjetskog dana darivatelja krvi povod za osvrt na postignuća, suočavanje s izazovima, ali i razmišljanje o budućnosti u kojoj bi sigurna transfuzija krvi bila jednako dostupna svima.

Povezani članci

Koliko znate o moždanom udaru i imunizaciji?

Koliko znate o moždanom udaru i imunizacij...

28.05.2024.
Autor: A.K.
Autizam među zdravstvenim djelatnicima

Autizam među zdravstvenim djelatnicima

11.04.2024.
Autor: A.K.
Poremećaji hranjenja među zdravstvenim radnicima

Poremećaji hranjenja među zdravstvenim rad...

26.02.2024.
Autor: A.K.
Respiratorne infekcije u zimskim mjesecima

Respiratorne infekcije u zimskim mjesecima

23.01.2024.
Autor: A.K.
Među prvima u EU: Hrvatska pokreće program ranog otkrivanja raka prostate

Među prvima u EU: Hrvatska pokreće program...

07.11.2023.
Autor: A.K.