Antiagregacijska i antikoagulantna terapija u 2020.
15.06.2020.
Autor: V. P.

Antiagregacijska i antikoagulantna terapija u 2020.

NOVI WEBINAR

REGISTRIRAJTE SE

 

Ovaj webinar će u konceptu interview-a s dva prominentna kardiologa iz intervencijske kardiologije i aritmologije dati odgovore na neke od svakodnevnih dilema iz primjene antiagregacijske i antikoagulantne terapije. Razgovarati će se o situaciji kada se ove dvije terapije kombiniraju te o situacijama kada dođe do krvarenja tijekom primjene ove terapije. Interview će se odvijati uživo te  se pitanja mogu postavljati za vrijeme trajanje  webinara, kojeg će voditi i moderirati poznata liječnica obiteljske medicine, prim. Ines Balint.

 

Predavač: doc. dr. sc. Vjekoslav Radeljić, dr. med. je internist, kardiolog, voditelj Odjela za invazivnu i intervencijsku kardiologiju Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC Sestre milosrdnice. Intervencijski kardiolog, certificirani specijalist za srčanu aritmologiju i elektrofiziologiju pri europskoj asocijaciji za srčanu aritmologiju (EHRA), docent Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Područje djelovanja: intervencijska kardiologija, aritmologija-elektrofiziologija srca, srčana elektrostimulacija.

 

Predavač: doc. dr. sc. Matias Trbušić, dr. med. je kardiolog, pročelnik Zavoda za kardiomiopatije, zatajivanje srca i bolesti srčanih zalistaka Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC Sestre milosrdnice te docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Interventni je kardiolog s oko 400 PCI godišnje, ali se bavi i neinvazivnom kardiologijom (dominantno ehokardiografijom). Sa stručne strane uže područje interesa su mu zatajivanje srca i kardiomiopatije, a znanstvene publikacije su uglavnom iz područja ateroskleroze, koronarne bolesti srca i zatajivanja srca. 

 

Moderatorica: prim. Ines Balint, dr.med. specijalistica obiteljske medicine, glavni mentor specijalizantima obiteljske medicine, suradnica u praktičnom dijelu dodiplomske nastave iz kolegija Obiteljska medicina MF Zagreb, predsjednica Povjerenstva za primarnu zdravstvenu zaštitu HLK, članica IO-a KoHOM-a, članica Hrvatskog društva za hipertenziju HLZ.

Povezani članci

Jadranka Brozd: 'Zbog nevidljivih simptoma, podrška zajednice često nedostaje'

Jadranka Brozd: 'Zbog nevidljivih simptoma...

15.02.2024.
Autor: A.K.
Poremećaji hranjenja među liječnicima: Kako potražiti pomoć?

Poremećaji hranjenja među liječnicima: Kak...

13.02.2024.
Autor: A.K.
Dan crvenih haljina

Dan crvenih haljina

01.02.2024.
Autor: A.K.
Rastu plaće zdravstvenim radnicima u Hrvatskoj

Rastu plaće zdravstvenim radnicima u Hrvat...

26.01.2024.
Autor: A.K.