Antiagregacijska i antikoagulantna terapija u 2020.
15.06.2020.
Autor: V. P.

Antiagregacijska i antikoagulantna terapija u 2020.

NOVI WEBINAR

REGISTRIRAJTE SE

 

Ovaj webinar će u konceptu interview-a s dva prominentna kardiologa iz intervencijske kardiologije i aritmologije dati odgovore na neke od svakodnevnih dilema iz primjene antiagregacijske i antikoagulantne terapije. Razgovarati će se o situaciji kada se ove dvije terapije kombiniraju te o situacijama kada dođe do krvarenja tijekom primjene ove terapije. Interview će se odvijati uživo te  se pitanja mogu postavljati za vrijeme trajanje  webinara, kojeg će voditi i moderirati poznata liječnica obiteljske medicine, prim. Ines Balint.

 

Predavač: doc. dr. sc. Vjekoslav Radeljić, dr. med. je internist, kardiolog, voditelj Odjela za invazivnu i intervencijsku kardiologiju Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC Sestre milosrdnice. Intervencijski kardiolog, certificirani specijalist za srčanu aritmologiju i elektrofiziologiju pri europskoj asocijaciji za srčanu aritmologiju (EHRA), docent Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Područje djelovanja: intervencijska kardiologija, aritmologija-elektrofiziologija srca, srčana elektrostimulacija.

 

Predavač: doc. dr. sc. Matias Trbušić, dr. med. je kardiolog, pročelnik Zavoda za kardiomiopatije, zatajivanje srca i bolesti srčanih zalistaka Klinike za bolesti srca i krvnih žila KBC Sestre milosrdnice te docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Interventni je kardiolog s oko 400 PCI godišnje, ali se bavi i neinvazivnom kardiologijom (dominantno ehokardiografijom). Sa stručne strane uže područje interesa su mu zatajivanje srca i kardiomiopatije, a znanstvene publikacije su uglavnom iz područja ateroskleroze, koronarne bolesti srca i zatajivanja srca. 

 

Moderatorica: prim. Ines Balint, dr.med. specijalistica obiteljske medicine, glavni mentor specijalizantima obiteljske medicine, suradnica u praktičnom dijelu dodiplomske nastave iz kolegija Obiteljska medicina MF Zagreb, predsjednica Povjerenstva za primarnu zdravstvenu zaštitu HLK, članica IO-a KoHOM-a, članica Hrvatskog društva za hipertenziju HLZ.

Povezani članci

Novi uređaj za magnetsku rezonancu u Klaićevoj bolnici

Novi uređaj za magnetsku rezonancu u Klaić...

15.04.2024.
Autor: A.K.
Autizam među zdravstvenim djelatnicima

Autizam među zdravstvenim djelatnicima

11.04.2024.
Autor: A.K.
 Konačno: Uspostavljena Helikopterska hitna medicinska služba

Konačno: Uspostavljena Helikopterska hitn...

04.04.2024.
Autor: A.K.
Duge liste čekanja: Kako im doskočiti?

Duge liste čekanja: Kako im doskočiti?

27.03.2024.
Autor: A.K.